Клінтон закликала владу Єгипту утриматися від насильства і піти на реформи

28 сiчня 18:59

Держсекретар США Хілларі Клінтон, виступаючи з офіційною заявою, висловила стурбованість у зв'язку з безладами в Єгипті.

 

Клінтон закликала обидві сторони утриматися від насильства. На її думку, представники влади повинні працювати на відновлення стабільності в Каїрі, Суеці, Олександрії та інших містах.
Одночасно держсекретар констатувала, що єгипетська влада повинні піти назустріч демонстрантам і погодитися на реформи, щоб ситуація не погіршилась. Вона заявила, що США розуміють вимоги демонстрантів і поважають бажання людей відстоювати свої права.
Занепокоєння у зв'язку з масовими заворушеннями висловив і офіційний представник Білого дому Роберт Гіббс. За даними ЗМІ, президентові США Бараку Обамі було передано 40-сторінкове резюме з ситуації в Єгипті.
Ситуація в Єгипті
Як повідомлялося, в Каїрі натовп протестуючих громадян намагається взяти штурмом будівлю міністерства закордонних справ і телецентр.
Раніше сьогодні підрозділи єгипетської армії були введенів центр Каїра. Демонстранти з радістю зустріли солдатів, вбачаючи в них захист від поліцейських, які весь день намагаються розігнати виступи. Раніше саме таквідбулося в Тунісі, де військові стали на бік учасників демонстрацій, що домоглися в результаті зміни авторитарного режиму.
Крім того, з 18:00 до 7:00 в Каїрі було оголошено комендантську годину, яку єгипетські громадяни проігнорували .
Антиурядові виступи в Єгипті тривають вже три дні. За цей час кілька людей було вбито, десятки отримали поранення, було затримано більше 800.
Влада відключила в країні інтернет, через який демонстранти координували свої дії. Але незважаючи на це, маніфестантам вдалося відбити у поліції як мінімум два міста - Суец і Олександрію. За словами очевидців, у цих містах не видно поліцейських, а їх мешканці «святкують свою перемогу».
За матеріалами: Лента.ру