Клімкін впевнений, що референдум в Нідерландах не завадить Україні отримати безвізовий режим з ЄС

08 квiтня 22:37

Глава МЗС нагадав, що Єврокомісія вже підготувала рекомендацію по Україні.

 

Негативні результати референдуму в Нідерландах ратифікації Угоди про асоціацію не стануть перешкодою для надання Україні безвізового режиму з Європейським Союзом.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив в ефірі телеканалу "Інтер" увечері в п'ятницю, 8 квітня.

"Є чіткі запевнення європейських політиків, що безвізовий режим – це абсолютно окреме питання. І якщо Єврокомісія дає відмашку, що Україна виконала всі вимоги на шляху до безвізового режиму - ми рухаємося до безвізового режиму", – зазначив глава зовнішньополітичного відомства, додавши, що у Брюсселі уже підготовлене відповідне рішення.

Нагадаємо, під час телефонної розмови прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте запевнив президента Петра Порошенка, що Амстердам підтримує надання Україні безвізового режиму з ЄС.

Читайте також: Влада Нідерландів скаржиться на "головний біль" через результати референдуму

Раніше повідомлялося, що Еврокомміссія має намір винести в Європарламент і Рада ЄС питання про надання безвізового режиму Україні в кінці квітня.

Нагадаємо, 18 грудня 2015 року Європейська комісія підтвердила готовність України до скасування віз в Е. ЄК дала позитивну оцінку звіту щодо виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом. У документі йдеться про те, що Єврокомісія на початку 2016 року внесе законодавчу пропозицію щодо внесення змін до Регламенту (EC). Рекомендації ЄК повинні затвердити Європарламент і Рада ЄС.