Клімкін вказав на загрозу втрати G7 солідарності щодо Росії

27 серпня 18:44

Міністр закордонних справ застеріг, що пом'якшення відношення до Кремля являє загрозу не тільки для України, але й для держав "Великої сімки".

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив жаль у зв'язку з тим, що лідери держав "Великої сімки" більше не дотримуються єдиної позиції про неприпустимість повернення РФ до G8 без деокупації Криму і Донбасу. Голова МЗС підкреслив, що послаблення щодо Кремля без поступок з його боку призведуть лише до негативних наслідків.

"Схоже, G7 втратила солідарність у своєму ставленні до РФ. Це сумно. Але головне - зберегти солідарність дій щодо РФ. Інакше це буде мегаугроза. І для України. І, насамперед, для G7", - написав міністр на своїй сторінці в Twitter у вівторок, 27 серпня.

Як повідомлялося, лідери Франції, Німеччини, Британії, Італії, Канади, Японії і США вважають за доцільне зміцнювати співробітництво з Росією, але питання її повернення до G8 є передчасним. До таких висновків лідери країн-членів G7 прийшли за підсумками обговорення "російського питання" на саміті в Біарріці.

Однак, як повідомляє The Guardian, на переговорах Трамп наполегливо стверджував, що Путіна потрібно запросити на наступний саміт. З інших лідерів за столом лише Джузеппе Конте, який йде у відставку з посади прем'єр-міністра Італії, запропонував Трампу підтримку в цьому питанні, інші виступили проти.

Росіювиключили з G8 у 2014 році через анексію Криму і розв'язування війни в Донбасі.