Клімкін проконсультував посла України в Сербії після дипломатичного скандалу

07 листопада 15:13

Александрович прибув в МЗС, щоб пояснити реальний стан речей.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів консультації з послом України в Сербії Олександром Александровичем щодо актуальних питань взаємин із Сербією. Зокрема в МЗС України висловили значне занепокоєння через незаконні контакти представників Сербії з окупованим Кримом.

"Окрім обговорення тематики українсько-сербських відносин, ключову увагу консультацій було зосереджено на питанні сербських найманців, які воюють на Донбасі у складі російсько-терористичних військ, та необхідності дотримання Сербією своїх міжнародно-правових зобов'язань у сфері боротьби з тероризмом", - заявили у відомстві.

Зокрема міністр та посол узгодили план подальших дій на двосторонньому та багатосторонньому рівнях, та висловили сподівання, що сербська сторона сповна дотримуватиметься декларованого нею принципу поваги суверенітету та територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів.

Нагадаємо, що раніше в інтерв'ю балканським ЗМІ посол України Олександр Александрович заявив, що Росія використовує Сербію для дестабілізації Західних Балкан, ця країна є інструментом для знищення Європи.

У свою чергу міністерство закордонних справ Сербії звинуватило посла України Олександра Александровича в спробах погіршити відносини Сербії з Росією, та пригрозило наслідками.