Клімкін написав заяву про відставку

17 травня 15:10

При цьому він планує залишитись у політиці.

 

Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін написав заяву про відставку. Про це він заявив у відеозверненні на Facebook.

"Як і обіцяв, я написав заяву про відставку. У понеділок, в день інавгурації, направлю її у Верховну Раду і новому президенту. Це правильно по-людськи, і правильно з точки зору політичної культури", - сказав Клімкін.

Міністр зазначив, що про свої дії заздалегідь повідомив Володимира Зеленського, адже в нього має бути право на власну зовнішньополітичну стратегію.

"На сьогодні потенціал нашої зовнішньої підтримки через емоції майже вичерпаний. Я розумію, чого хочуть українці, і розумію чого очікує світ. І у мене є багато ідей , я сподіваюсь їх реалізувати", - додав Клімкін та заявив що далі балотуватиметься на пост депутата Верховної Ради.

Про намір подати у відставку після приходу до влади Володимира Зеленського Павло Клімкін заявив ще 6 травня, після зустрічі з новообраним президентом.

Павло Клімкін є 12-им міністром закордонних справ України. Займав посаду з 19 червня 2014 року. В історії незалежної України Клімкін найдовше посаду глави МЗС.

Зазначимо, що Міністр закордонних справ призначається за квотою президента України.