Кличко покликав Януковича на дебати на Майдан

09 лютого 16:26

Опозиціонер готовий провести дебати з президентом наступної неділі, щоб глава держави "почув, що про нього думають люди".

 

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко кличе президента Віктора Януковича на публічні дебати на Майдані. Про це він заявив на Народному Віче в неділю, 9 лютого.

"Янукович багато чого пропонував. І одна з таких пропозицій мені була: "Віталій, я викликаю тебе на публічні дебати". Не чекаючи ні секунди я відповів "так". І я хочу запросити на наступне неділю Януковича сюди, на Майдан, на дебати. І нехай він почує, що про нього думають люди", - сказав Кличко, слова якого цитує прес-служба "Удару".

При цьому Кліко підкреслив, що Майдан - "це не намети і барикади, Майдан - це, в першу чергу, люди, об'єднані прагненням жити в сучасній країні, які вийшли боротися за себе, за своє майбутнє і за майбутнє своєї сім'ї".

Він зазначив, що громадяни України та всі, хто стоїть на Майдані, очікують повної зміни влади, і не через півроку, а негайно. "Люди вимагають перезавантаження влади і змін правил гри. ...Не потрібно чекати півроку, поки буде написана нова Конституція. Ми можемо повернутися до Конституції-2004 зараз. І після цього працювати над новою редакцією. Люди вимагають дострокових президентських виборів", - зазначив Кличко.

Нагадаємо, під час переговорів з лідерами опозиції 25 січня Янукович викликав на публічні дебати Кличко. В Адміністрації президента зазначили, що президент покликав лідера Удару на дебати "для забезпечення широкого суспільного діалогу". Кличко прийняв пропозицію, проте більше у президента до цього питання не поверталися. !zn