Київ направив Берліну ноту протесту через поїздки "лівих" депутатів до Захарченка в Донецьк

21 лютого 02:14

Депутати Бундестагу порушили своєю поїздкою закони України, оскільки перетнули кордон на неконтрольованій Києвом ділянці.

 

Посольство України в Берліні направило ноту протесту німецькому міністерству закордонних справ через зустрічі двох німецьких депутатів від Лівої партії з ватажком так званої "ДНР" Олександром Захарченком, повідомив речник німецького МЗС у п'ятницю, 20 лютого, передає AFP.

"Таким чином, ми висловлюємо свою стурбованість тим, що під час нібито гуманітарної акції була висловлена підтримка терористам", - пояснив посол України у ФРН Андрій Мельник у коментарі німецькій газеті Der Tagesspiegel.

Посол розкритикував той факт, що німецькі депутати потрапили на окуповану територію України з Росії. "Обидва депутати порушили своєю поїздкою наші закони", - зазначив Мельник.

Він нагадав, що іноземним громадянам не дозволяється перетинати ділянки кордону, які не контролює українська сторона. Тому німецьким депутатам загрожує заборона на в'їзд в Україну.

Читайте також: Миротворці в Донбасі не повинні бути з Росії або НАТО - глава МЗС Латвії

Минулого тижня депутати Бундестагу від опозиційної Лівої партії Вольфґанґ Ґерке та Андрій Гунко разом з депутатом Держдуми РФ від Ростовської області, комуністом Володимиром Безсоновим, відвідали Донбас. Метою своєї подорожі вони називають передачу гуманітарної допомоги для лікарень. Однак у Донецьку німецькі депутати, за їх твердженнями, зустрілися з лідером самопроголошеної "ДНР" Олександром Захарченком.