Кива пообіцяв відрізати голову за питання про охорону і звинуватив у всьому Стерненка

04 листопада 00:02

Депутату явно не сподобалося питання про охорону.

 

Член парламентської фракції Опозиційної платформи – За життя" Ілля Кива публічно погрожував "відрізати голову" чоловікові, який поставив йому питання про охорону.

Коли Кива у супроводі охорони підійшов до позашляховика, депутата запитали: "Ви від народу ховаєтеся?". Судячи з усього, ці слова обурили парламентаря, і він вибухнув нецензурною лайкою, поєднавши її з погрозами.

"Ти що, дурник, бл***?!! Я тобі зараз голову відріжу, з***ка", - сказав Кива і сів на заднє сидіння автомобіля. Двері за ним закрив чоловік, який його супроводжував.

Відео інциденту у суботу, 2 листопада, оприлюднив на своєму Youtube-каналі Олексій Малютін.

Після оприлюдення запису Кива не став вибачатися, а звинуватив у провокації громадянського активіста Сергія Стерненка, який у згаданому відео не фігурує.

За словами депутата, минулого тижня його нібито переслідувала "група провокаторів", і відео було знято саме ними. Кива стверджує, що Стерненко мститься за намагання притягнути активіста до кримінальної відповідальності за самооборону.

"Ілля Кива, рекомендую не зволікати з цим і звернутися до профільного фахівця. Він випише якісь дієві таблетки, і тобі стане легше", - відповів Стерненко Киві у Facebook.

У жовтні 2018 року Сергій Стерненко повідомив, що Кива погрожував йому фізичною розправою в кабінеті слідчого поліції, але правоохоронці ніяк не відреагували на це. За словами Стерненка, Кива обіцяв "активістів у землю закопувати" і супроводжував загрози нецензурною лайкою.

У жовтні 2017 року Ілля Кива очолив профспілку Міністерства внутрішніх справ і залишається її головою, будучи народним депутатом.

У травні 2016 року Киву звільнили з посади начальника Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції. Голова МВС Арсен Аваков призначив його своїм радником.

За словами Киви, він очолює Федерацію дворового футболу та Федерацію доміно України.