Кірєєв вирішив не допитувати другого експерта КНДІСЕ після того, як перший надав свідчення на користь Тимошенко

06 вересня 08:36

Головуючий у "газовій справі" суддя Родіон Кірєєв вирішив не допитувати другого експерта Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Юрія Маслака.

 

Таке рішення Р.Кірєєв прийняв за клопотанням підсудної - екс-прем'єра Юлії Тимошенко - і її захисту про необхідність допиту Ю.Маслака.

До суду надійшов лист від клінічної лікарні, в якій знаходиться Ю.Маслак. У ньому зазначено, що експерт продовжуватиме лікування ще близько 2 тижнів.

Суд мотивував своє рішення не допитувати Ю.Маслака неможливістю його появи в суді у зв'язку з хворобою.

Ю.Тимошенко зазначила, що за інформацією, яка надійшла її захисту, Ю.Маслак з'являється на роботі в КНДІСЕ, а в лікарні перебуває кілька годин.

Ю.Тимошенко переконана, що сторона держобвинувачення і суд "навмисне покривають" Ю.Маслака, щоб він не давав свідчення в суді.

На думку Ю.Тимошенко, перше ж питання захисту про те, чому в експертизі не були використані первинні бухгалтерські документи, розсипле цю експертизу повністю.

"Він зобов'язаний з'явитися перед судом", - підкреслила вона. За словами Ю.Тимошенко, Ю.Маслак симулює свою хворобу.

"Нашим депутатам в цій лікарні повідомили, що Ю.Маслак не хворий, що він перебуває там кілька годин, а потім їде по своїх справах. Прізвища лікарів, які це повідомили, ми назвати не можемо, тому що їх відразу ж звільнять", - сказала вона.

Тимошенко і її адвокати просили суд почекати, поки Ю.Маслак вийде з лікарні і допитати його.

Р.Кірєєв прийняв рішення не викликати експерта до суду.

Нагадаємо, 2 вересня член Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Галина Ільчук дала свідчення на користь Ю.Тимошенко, повідомивши, що при вивченні збитку, нанесеного підписанням газових угод, потрібно користуватися первинними фінансовими документами, а не аналітичною довідкою.