Кернес, Труханов і ще три мера йдуть в Раду у першій п'ятірці "Опоблоку"

10 червня 15:51

Сьогодні партія презентувала першу десятку списку.

 

На позачергових виборах у Верховну Раду список партії "Опозиційний блок" очолив лідер партії "Наші", позафракційний народний депутат Євген Мураєв. Також у першу п'ятірку увійшли голова фракції "Опозиційний блок" у парламенті Вадим Новинський, заступник голови цієї фракції Олександр Вілкул, мер Харкова Геннадій Кернес та мер Одеси Геннадій Труханов.

Перша десятка списку кандидатів у народні депутати від "Оппоблока" була оприлюднена в понеділок, 10 червня, в Києві на Форумі об'єднаних опозиційних сил "Довіряй справах". Як заявив голова політради партії "Відродження" Володимир Пилипенко, "Опозиційний блок" висунув 225 кандидатів у списку по загальнодержавному виборчому округу.

"Серед кандидатів, зокрема Євген Мураєв, Вілкул, Геннадій Кернес, Геннадій Труханов, Вадим Новинський, Вадим Бойченко (мер Маріуполя ), Володимир Буряк, Богдан Андріїв (мер Ужгорода), депутат Хмельницької облради Уляна Ткаченко, Володимир Пилипенко", - сказав він.

На Форумі була представлена тільки перша десятка, а повний список "Оппоблока" по загальнодержавному виборчому округу обіцяють опублікувати пізніше.

Партія також висунула кандидатів на мажоритарних округах, зокрема, по Донецькій області – голова політради "Опоблоку" Борис Колесніков, гендиректор входить у групу "Метінвест" Авдіївського коксохіму Муса Магомедов, секретар міськради Маріуполя Степан Максма. З Луганської області - керівник напрямку сталого розвитку "ДТЕК Енерго" Вікторія Гриб.

Як повідомлялося, минулого тижня партії "Опозиційний блок", "Партія миру і розвитку", "Наші", "Відродження" і "Довіряй справах" домовилися про об'єднання для спільної участі у позачергових виборах у Верховну Раду.

Більше про те, хто буде представляти політичні парті на позачергових виборах до Верховної Ради 21 липня читайте в матеріалі DT.UA "Вибори в Раду: хто увійшов в списки партій".