Кернес про спільну з Трухановим участь у виборах: Ми залишаємося мерами своїх міст

20 травня 20:45

За словами мера Харкова, він з одеським колегою бере участь у парламентських виборах не заради політичної кар'єри.

 

Мер Харкова Геннадій Кернес підтвердив рішення брати участь у парламентських виборах разом із одеським міським головою Геннадієм Трухановим. При цьому Кернес дав зрозуміти, що його і Трухановим їхні посади цікавлять більше, ніж депутатські мандати.

"Підтверджую - ми, з мером Одеси Геннадієм Трухановим дійсно поведемо в новий парламент партію... Але! Ми були і залишимося міськими головами Харкова й Одеси", - йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційній сторінці Кернеса у Facebook ввечері в понеділок, 20 травня.

"Наше завдання – не політична кар'єра. Наше завдання - влити нову кров у Верховну Раду", - додав харківський міський голова.

За його словами, до парламенту мають потрапити лідери місцевого самоврядування, які "знають про проблеми на місцях", мають "план їх вирішення" і "чують інших людей".

Раніше видання LB.ua з посиланням на власні джерела повідомило про створення нового політичного проекту чолі з Геннадієм Кернесом і Геннадієм Трухановим для участі в парламентських виборах. Основою для об'єднання, за даними видання, стала партія Труханова "Довєряй дєлам". Умовна "партія мерів" орієнтуватиметься на проросійський електорат південних і східних регіонів.

Співголова близької до Ігоря Коломойському депутатської групи Віталій Хомутинник повідомив про об'єднання його партії з партією Труханова "Довєряй дєлам". Крім того, до нової політсили мають приєднатися близько 50 депутатів-мажоритарників, переважно екс-"регіоналів" і 15-20 мерів. З'їзд об'єднаної партії заплановано на кінець травня.

Зазначимо, що 20 травня під час інавгурації президент Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради України.