Касьянов про Україну: Чим далі від Росії, тим краще

14 жовтня 05:51

Президент Росії Володимир Путін не зацікавлений, щоб Україна була успішною країною. Таку думку висловив екс-прем'єр-міністр Росії Михайло Касьянов в ефірі телеканалу ТВі.

 

При цьому політик зазначив, що успішність України, перш за все, "характеризується взаємовідносинами з ЄС і більшою інтеграцією в європейські структури".

М.Касьянов упевнений, що збіг у негативних оцінках з приводу вироку екс-прем'єру Юлії Тимошенко "від демократичних сил, європейської спільноти та Володимира Путіна має випадковий характер".

"Путіну сьогодні дуже важливо зрозуміти, як розвиваються відносини між Україною і Росією, і ті контракти, які були санкціоновані її (Ю.Тимошенко) урядом для підписання з Росією є основою цих відносин на цей період часу", - вважає екс-прем'єр.

"Путін зацікавлений безпосередньо в доходах "Газпрому", в монополії "Газпрому", в посиленні позицій "Газпрому" і тому розмивання цієї жорсткої позиції суперечить її інтересам. Це не ціннісний збіг інтересів. Він випадковий", - переконаний Касьянов.

Як відомо, В.Путін заявив, що не цілком розуміє, за що екс-прем'єр України Юлія Тимошенко отримала сім років ув'язнення.