Касьянов не вважає Януковича проросійським президентом

17 лютого 08:23

Один з лідерів російської опозиції Михайло Касьянов переконаний, що ніхто з українських політиків не може бути ні проросійським, ні прозахідним. Про це він заявив в інтерв’ю Deutsche Welle.

 

«Всі політики – вони проукраїнські. Відповідь на питання – проросійський чи ні – звичайно, відповідь – ні, ніякий не проросійський. Я бачу, що інтереси України жодними рішеннями не защемлені», - вважає Касьянов.

На думку російського опозиціонера, минулий рік також важко назвати таким, що активізував двосторонні відносини Москви та Києва: «Не бачу якогось особливого розвитку. Якихось проривних спільних проектів у жодній сфері поки немає... Є тільки одні розмови. Тому що політики в Москві та в Україні є прагматичними, як я розумію, вони будуть відстоювати у всіх бізнес-проектах реальні інтереси, а не просто щось віддавати Москві та Києву за «просто так».

Касьянов також не погоджується з думкою, що так звані «харківські угоди» про подовження перебування Чорноморського флоту в Криму в обмін на дешевший російський газ були «подарунком» для Москви.

За словами Касьянова, в Росії з цього приводу протилежна думка, оскільки це російські гроші йдуть до українського бюджету: «Я розумію, що в Україні навпаки, тому це може бути характеристикою, що рішення зважене».

Політик також відзначив, що у випадку, коли після президентських виборів 2012 в Росії влада не поміняється, є загроза зведення цих відносин до «простого перерозподілу бізнес-активів в Росії і в Україні».

За матеріалами: Deutsche Welle