Кандидати паразитують на успіху Зеленського через необізнаність громадян про партію та її членів — Бекешкіна

07 липня 08:02

Цілком імовірно, що люди, які прийдуть на виборчу дільницю, навіть не цікавились, хто буде у списку від обраної ними партії.

 

Прагнення деяких кандидатів паразитувати на успіху Зеленського зумовлене тотальним незнанням громадян про партію та її членів. Якби люди знали своїх кандидатів, це все було б марнотратством, даремною витратою грошей опонентів.

Про це у коментарі для DT.UA сказала директорка фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна. За її словами, цілком імовірно, що люди, які прийдуть на виборчу дільницю, навіть не цікавились, хто буде у списку від обраної ними партії.

"Якби це було раніше, наприклад, минулого року, я би сказала, що явище двійників майже не вплине на результат. У ситуації, коли важливий кожен відсоток, навіть пів відсотка, які може на себе відтягнути клон, це може бути вирішально. Але зараз, коли більшість не знає, хто йде, на приклад, від "Слуги народу", не знають їх просто, то це загалом може вплинути, зважаючи, хто буде вище в списку, а хто нижче", - підкреслила соціологиня.

"Я думаю, до таких махінацій підштовхнули ще й опитування, коли на мажоритарних округах навіть не вказували прізвища, а просто зазначали "кандидат від "Слуги народу" і він набирав на пустому місці 20%. Тоді ж і з'явилось оце бажання подати себе за "слугу". А люди ж в певний момент визначились, що голосуватимуть за ту партію, яку голосували на президентських виборах, і не так важливо хто там буде", - додала Бекешкіна.

Докладніше про клонування "слуг народу" читайте в статті Таїсії Семенової та Ірини Знась "КЛОНдайк "Слуги Народу"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".