Канадський міністр назвав Путіна терористом

27 березня 16:07

Посольство РФ назвало заяву Кріса Александера "5-ю хвилинами ненависті".

 

Міністр імміграції Канади Кріс Александер назвав президента Росії Володимира Путіна "терористом".

Як повідомляє National Post, таку заяву міністр зробив під час виступу перед Конгресом українців в Канаді.

"Так, це тероризм. І Володимир Путін веде себе як терорист", - заявив канадський політик.

Також Кріс Александер зазначив, що "немає такого сценарію, який вів би до миру в усьому світі, але не включав би активні міжнародні спроби забезпечити Україну всім необхідним, щоб відвести російські війська від її кордону та убезпечити їх".

Посольство РФ в Канаді розмістило відео виступу Кріса Александера на офіційній сторінці в Twitter, назвавши заяву міністра "5-ю хвилинами ненависті" і що "навряд чи це можна назвати дипломатією".

Міністр на заяву росіян відреагував наступним чином: "Ваше вторгнення на територію України обернулося 14 місяцями смерті. Скільки ще "аншлюсів" запланував Путін?... Що посієш те й пожнеш. Путін зробив помилку, коли незаконно вторгся на суверенну територію іншої країни".

Варто відзначити, що Канада була в числі найбільш активних країн у світі, які засудили дії Путіна і забезпечили нелетальною військовою технікою Україну, щоб допомогти країні захистити свої кордони.

Нагадаємо, 18 березня у Міністерстві оборони України відбулася передача першої частини вантажу гуманітарної допомоги від уряду Канади для Збройних сил України. На цей раз для українських військових привезли 60 приладів нічного бачення.