Кадиров вважає, що гроші Чечні дає Аллах

05 жовтня 18:05

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що фінансування республіки має божественну природу. На запитання кореспондента "Російської служби новин" про джерела фінансування республіки він відповів: "Аллах дає. Не знаю. Звідкись беруться гроші".

 

Цю заяву Р. Кадиров зробив у Грозному, де 5 жовтня відзначається День міста, який збігається із 35-річчям Кадирова. У цей день у столиці Чечні відкрився комплекс "Грозний-Сіті", а також, за інформацією "РИА Новости", мало відбутися відкриття відреставрованого проспекту імені Ахмада Кадирова та Республіканської клінічної лікарні.

Також на честь дня міста в Грозному пройде концерт, на якому будуть виступати Йосип Кобзон, Дмитро Хворостовський та інші зірки. Раніше повідомлялося, що в столицю Чечні також приїде Ванесса Мей, проте інформація про її участь у святі офіційно не підтверджена

Крім того, на свято запрошені Кевін Костнер, Жан-Клод Ван Дамм і Хіларі Суонк. Повідомлялося також, що в Грозному виступить співачка Шакіра, однак вона спростувала цю інформацію в своєму мікроблозі.

Чечня є першим серед дотаційних регіонів Росії. У квітні 2011 року республіка попросила в уряду Росії 500 мільярдів рублів на реалізацію різних проектів в економіці і соціальній сфері та будівельних проектів.

Мінрегіонрозвитку РФ в свою чергу підрахувало, що на реалізацію федеральної програми "Розвиток Північно-Кавказького федерального округу до 2025 року" буде потрібно 3,9 трильйона рублів, з яких Чечні має бути виділено 423 млрд. Міністерство фінансів у серпні 2011 року відмовилося узгоджувати цю програму, але згодом сума збільшилася до 5,5 трильйона.

Раніше 5 жовтня в інтерв'ю кореспонденту телеканалу "Росія 24" Р. Кадиров заявив, що незабаром Чечня не буде дотаційним регіоном. "Найближчим часом Чечня буде донором для інших регіонів, я в цьому впевнений", - сказав Р. Кадиров. Згідно з офіційними даними, в 2010 році доходи бюджету Чечні склали 56,9 мільярда рублів, з них 52 мільярди - дотації з федерального бюджету.