Кабмін звільнив главу АРМА Янчука

28 грудня 19:00

Янчук подав позов проти Кабінету міністрів за відсторонення його від посади голови АРМА.

 

Кабінет міністрів звільнив Антона Янчука з посади голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Про це йдеться в розпорядженні №1374-р від 27 грудня.

"Звільнити Янчука Антона Володимировича з посади голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, згідно з частиною першою статті 871 Закону України "Про державну службу", - йдеться в розпорядженні.

Раніше Янчук подав позов проти Кабінету міністрів за відсторонення його від посади голови АРМА.

Як повідомлялося, звільнення Янчука за зрив опалювального сезону ініціював міністр Кабміну Дмитро Дубілет.

Нагадаємо, що 21 листопада Кабінет міністрів України притягнув до відповідальності і усунув з посади керівництво Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів за зрив опалювального сезону на Львівщині.

Напередодні Гончарук відвідав місто Новий Роздол і Новояворівськ на Львівщині і заявив, що уряд ініціює передачу ТЕЦ в управління компанії групи НАК "Нафтогаз". Причиною зміни керуючого без конкурсу, за словами прем'єра, стала заборгованість по зарплаті, через яку працівники ТЕЦ відмовляються виходити на роботу і місто ризикує залишитися без світла і тепла.