Кабмін збирається оскаржити рішення про відсторонення Супрун

05 лютого 14:52

У той же час у Раді не готові до повноцінного призначенням міністра.

 

Кабінет міністрів України збирається оскаржити рішення Окружного адміністративного суду р. Києва про заборону Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я, заявив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко.

"МОЗ почало проведення безпрецедентної реформи, спрямованої на поліпшення якості медичного обслуговування громадян. Однозначно будемо оскаржувати рішення і подавати скаргу до Вищої ради правосуддя", - сказав Саєнко в коментарі "РБК-Україна".

У свою чергу представник Кабінету міністрів, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Вадим Денисенко заявив, що у Верховній Раді досі немає потенціалу для призначення міністра охорони здоров'я, і уряд буде робити все можливе, щоб реформа тривала, а Супрун залишилася на посаді.

"На сьогодні немає голосів у залі, я впевнений, за призначення кого-небудь міністром охорони здоров'я. Немає кандидатури, яка б не розколола зал", - сказав він журналістам в кулуарах парламенту у вівторок.

У той же час він зазначив, що ніхто з критиків Супрун не може дорікнути їй в корупційних діяннях.

"Це була цілеспрямована кампанія проти неї. І ця кампанія пов'язана, насамперед, з величезними грошима, які виділяє держава", - додав Денисенко.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що не бачить підстав для відсторонення Уляни Супрун від посади виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я України.

"Вважаю, що вона призначена з дотриманням чинного законодавства. Я не бачу жодних підстав для відсторонення її від посади", - сказав він і підкреслив, що уряд підтримує діяльність У. Супрун на посаді в. о. голови МОЗ.

Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата Радикальної партії Ігоря Мосійчука тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України.

Міністерство охорони здоров'я України повідомило, що проводить консультації з юристами щодо визначення суду про заборону Супрун виконувати обов'язки міністра.

Зазначимо, що Ігор Мосійчук подав ще чотири позови до суду щодо законності призначення на посаду виконувача міністра охорони здоров'я Уляни Супрун. Два з них особисто проти Уляни Супрун, та ще два проти прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.