Кабмін завтра розгляне подання Порошенка на звільнення Степанова

09 квiтня 15:01

Гройсман повідомив, що звернення від президента надійшло сьогодні.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що до Кабінету міністрів України вже надійшло подання від президента Петра Порошенка на звільнення Максима Степанова з посади голови Одеської обласної державної адміністрації та уряд розгляне його на наступному засіданні, 10 квітня.

"Звернення від президента надійшло в уряд сьогодні і уряд його завтра розглядатиме", - повідомив він журналістам під час робочого візиту в Дніпро у вівторок.

Вранці 8 квітня на сайті президента з'явився указ від 6 квітня, яким президент Петро Порошенко відсторонив Максима Степанова з посади голови Одеської обласної державної адміністрації і призначив т.в.о. голови Одеської ОДА призначеного в березні першого заступника керівника облдержадміністрації Сергія Паращенка. Однак Максим Степанов відмовився покидати цю посаду і заявив, що вважає відповідний указ незаконним.

У лютому Степанов заблокував зміну депутатами облради порядку одноразових виплат малозабезпеченим за програмою "Турбота", відстоявши чіткі критерії, за якими вона виділяється. За даними ЗМІ, цю програму планували використовувати для фактичного підкупу виборців перед виборами президента. Медіа вже назвали звільнення помстою за зрив "перемоги Порошенка" на виборах в Одеській області.