Кабмін відправив подання про звільнення Насірова на перевірку

25 сiчня 14:43

Документ направили до Вищого корпусу державної служби відповідно до закону, заявив прем'єр-міністр.

 

Кабінет міністрів направив подання міністра фінансів Олександра Данилюка про звільнення відстороненого від виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова до Вищого корпусу державної служби.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на сьогоднішньому засіданні уряду.

"Є представлення міністра фінансів щодо відстороненого голови ДФС. Ми направляємо це зараз до Вищого корпусу державної служби відповідно до закону. Вищий корпус державної служби вносить подання уряду, уряд приймає рішення", - пояснив прем'єр.

Нагадаємо, що 18 січня Міністерство фінансів на підставі інформації, отриманої від посольства Великобританії в Україні про наявність у Насірова британського громадянства, подало до Кабміну подання про його звільнення.

Раніше Гройсман заявив про те, що чекає від Мінфіну офіційне подання, після чого відстороненого голову ДФС звільнять.

Нагадаємо, що 2 березня 2017 року детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру в рамках розслідування "газової справи Онищенка" по епізоду про незаконне надання відстрочки по оплаті ренти компаніями-учасниками корупційної оборудки. Його підозрюють у скоєнні дій, які завдали державі збитків на суму 2 млрд гривень.

7 березня Солом'янський районний суд Києва обрав Роману Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 100 млн гривень застави. Апеляційний суд Києва 13 березня залишив без змін рішення суду першої інстанції. Незабаром дружина Насірова внесла за нього заставу, і ввечері 16 березня він вийшов із СІЗО.

У серпні стало відомо, що суд наклав арешт на все майно Насірова, включаючи наявну в держреєстрі нерухомість.

Згодом суд неодноразово продовжував Насірову запобіжний захід.

10 листопада Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Насірова.