Кабмін призначив Янчука держсекретарем МОЗ

10 листопада 17:52

У Янчука конфликту інтересів немає.

 

Кабінет міністрів розпорядженням уряду від 8 листопада призначив державним секретарем Міністерства охорони здоров'я Артема Янчука, який переміг у повторному конкурсі на цю посаду.

Згідно з розпорядженням, Янчук призначений на посаду терміном на п'ять років із випробувальним терміном на три місяці.

У жовтні 2017 року конкурсна комісія Національного агентства України з питань державної служби визначила переможцем конкурсу на посаду державного секретаря Міністерства охорони здоров'я Артема Янчука, який обіймав посаду першого заступника голови Державної реєстраційної служби України.

Раніше у вересні Кабмін відмовився призначити держсекретарем Міністерства охорони здоров'я заступника директора держпідприємства "Державний експертний центр" (ДЕЦ) Наталію Шолойко через конфлікт інтересів, адже її родина пов'язана з фармацевтичним бізнесом. Її чоловік Олександр Хейломский - співзасновник фірми "Ридан" і заступник голови правління ПРАТ "Індар", що спеціалізується на виробництві генно-інженерних інсулінів, дочка Тетяна Хейломская очолює фірму "МВВ Інструментс", яка відома поставками медичного обладнання для ПРАТ "Індар" за завищеними цінами.