Кабмін призначив очільника Антирейдерської комісії

24 жовтня 23:05

Експертному офісу дадуть більше повноважень.

 

Перший заступник міністра юстиції Євген Горовець призначений головою Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, повідомила прес-служба Кабінету міністрів.

"Міністерство юстиції продовжує оновлювати склад Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Новим головою Комісії призначений перший заступник міністра юстиції Євген Горовець", - цитує міністра юстиції Дениса Малюську прес-служба Кабміну.

За словами Малюськи, крім оновлення складу Антирейдерської комісії зараз відбувається формування Експертного офісу з питань державної реєстрації.

"Цей Експертний офіс прийде на зміну Комісії. Він не просто розглядатиме матеріали скарг та готуватиме висновки по них, а й робитиме узагальнення проблематики у сфері державної реєстрації, відразу формуватиме пропозиції змін до законодавства та удосконалення програмного забезпечення державних реєстрів. Тобто матиме так званий "єдиний цикл", - зазначив він.

У свою чергу заступник міністра юстиції з державної реєстрації Ольга Онищук повідомила, що відтепер засідання комісії відбуватимуться у форматі круглого столу, буде створена гаряча лінія для спілкування з скаржниками, а рішення будуть базуватися на букві закону, незважаючи на можливий тиск з боку ЗМІ і політиків.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив Мін'юсту заблокувати фейкових держреєстраторів.