Кабмін призначив голову Держагентства з питань кіно

29 сiчня 13:30

Відомство очолила чиновниця із Запоріжжя Марина Кудерчук.

 

Уряд призначив головою Державного агентства з питань кіно Марину Кудерчук. Про це поінформував міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський на своєму Telegram-каналі.

"Уряд призначив головою Держкіно Марину Кудерчук", - написав міністр.

Відомо, що Кудерчук з листопада 2019 року є заступницею голови Запорізької обласної державної адміністрації. Раніше вона обіймала посаду заступниці директора комунального закладу "Кіноконцертний зал ім. А. Довженка" Запорізької міської ради, пізніше директора цієї установи.

4 жовтня Кабінет міністрів оголосив конкурс на посаду голови Держкіно. На посаду претендували 13 кандидатів, на останньому етапі залишилася лише одна кандидатка – генпродюсер Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич. Але вона не набрала достатньої кількості балів за результатами співбесіди.

27 листопада уряд оголосив новий конкурс на вакантну посаду. Сінькевич заявила, що не братиме участі в повторному конкурсі. Пізніше Нацагентство з питань держслужби за результатами співбесіди рекомендувало п'ять кандидатів до розгляду Кабміном – Сергія Зленка, Ольгу Бесхмельниціну, Станіслава Куценка, Марину Кудерчук, Сергія Слепака.

Детальніше про скандальну ситуацію навкого конкурсу читайте у матеріалі Анастасії Канівець ""Процес обрання нового керівника Держкіно доведений до абсурду"".