Кабмін оскаржив відновлення Бочковського на посаді очільника ДСНС

17 травня 13:31

Дата розгляду апеляції ще не визначена.

 

Кабінет міністрів України оскаржив відновлення Сергія Бочковського на посаді голови Державної служби з надзвичайних ситуацій. Як повідомляє інформагентство "Українські Новини" з посиланням на джерело в суді, скарга була подана у вівторок, 15 травня. Дата розгляду апеляції ще не призначена.

Як повідомлялося, Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним та скасував розпорядження Кабміну про звільнення Бочковського з посади голови ДСНС. Своїм рішенням 26 квітня суд відновив його на посаді. Також було визначено стягнення з ДСНС на користь Бочковського середньої зарплати за час вимушеного прогулу з 25 березня 2015 року по день поновлення на посаді.

27 квітня Міністерство внутрішніх справ оскаржило рішення Окружного адміністративного суду Києва, який поновив Сергія Бочковського в посаді.

Нагадаємо, що 25 березня 2015 року на засіданні Кабміну правоохоронці затримали Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях та причетності до корупційних схем у ДСНС. Уряд звільнив цих чиновників. Їм було оголошено про підозру.

28 березня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Бочковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн гривень. Бочковський вийшов під заставу 2 квітня.

8 жовтня Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою чиновників. Дії Бочковського кваліфікували за ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК.

Дії Стоєцького також кваліфіковані за ч.4 ст.368 і ч.2 ст.364 КК. За інформацією МВС, дії колишніх чиновників завдали збитків державі на суму понад 6,6 млн гривень.

3 листопада 2015 року було завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-чиновників у зловживанні службовим становищем, вимагання у підлеглих хабара у вигляді грошей та земельної ділянки і внесення неправдивих відомостей в офіційні документи. Обвинувальний акт з цього епізоду був направлений до суду.