Ізраїль відкрив кордон для гуманітарної допомоги сектору Газа

18 листопада 13:58

Це складна і небезпечна операція, оскільки вся зона КПП піддається ракетно-мінометним обстрілам. Проводиться вона в координації з Палестинською адміністрацією, а також ВООЗ, Червоним хрестом і Близькосхідним агентством ООН.

 

Ізраїль відкрив кордон для доставки гуманітарної допомоги в сектор Газа. Вантажі переправляються через єдиний термінал на спільному кордоні, який був закритий з часу початку операції проти палестинських бойовиків у минулу середу.

Близько 70-ти із запланованих 120 вантажівок з медикаментами, продовольством, побутовим газом і припасами першої необхідності вже в'їхали в анклав через прикордонний перехід "Керем-Шалом".

- Війна обходиться Ізраїлю в $15 млн за кожний день

Офіційний представник армійського Управління координатора дій уряду на палестинських територіях Гай Інбар підкреслив: "Це складна і небезпечна операція, оскільки вся зона КПП піддається ракетно-мінометним обстрілам. Ми проводимо її в координації з Палестинською національною адміністрацією та різними міжнародними інституціями, зокрема Всесвітньою організацією охорони здоров'я, Червоним хрестом і Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям".

Він підтвердив, що прохід вантажівок вдалося забезпечити вперше за п'ять днів операції "Хмарний стовп", яку військові проводять проти палестинських бойовиків у секторі Газа. Співрозмовник агентства додав, що, незважаючи на бої, продовжує функціонувати і прикордонний перехід "Ерез", через який проходять палестинці, які потребують лікування в ізраїльських лікарнях.

Сьогодні - п'ятий день конфлікту в секторі Газа між Ізраїлем і бойовиками палестинської терористичної організації "Хамас". Ізраїль продовжує обстріл сектора Газа з повітря і з моря. Керівники операції "Хмарний стовп" заявили, що мають намір вразити ще кілька сотень цілей в регіоні для того, щоб придушити активність ХАМАСу. !zn

Читайте також:

Українцям настійно радять відмовитися від поїздок до Ізраїлю і сектора Газа

Конфлікт у секторі Газа готовий перейти в нову фазу. Ізраїль оголосив мобілізацію (ВІДЕО)

У секторі Газа заговорили про перемир'я з Ізраїлем, готовим у будь-яку хвилину почати наземну операцію

Ізраїльські військові оприлюднили відео ліквідації лідера бойового крила ХАМАС


Прем'єр Ізраїлю заявив про готовність атакувати Іран