Ізраїль відмовився продавати Україні безпілотники, щоб не дратувати Росію - ЗМІ

16 вересня 08:59

Ізраїль, разом зі США, є лідером з виробництва безпілотних літальних апаратів, як розвідувальних, так і ударних.

 

Міністерство закордонних справ Ізраїлю заблокувало рішення про продаж Україні безпілотників. У свою чергу, міністерство оборони Ізраїлю давало згоду на поставку безпілотних літальних апаратів (БПЛА) виробництва компанії Aeronautics.

Про це повідомляє AFP з посиланням на ексклюзивну інформацію служби новин "2 каналу ізраїльського телебачення.

Про продаж озброєнь домовлялася українська делегація. Відмова в продажу товарів військового призначення Україні, згідно з інформацією журналістів, з'явилася, тому що це могло б викликати роздратування Москви. Росія, у свою чергу, продає зброю недружнім Ізраїлю державам - Сирії та Ірану.

У міністерстві оборони Ізраїлю відмовилися коментувати це повідомлення, пославшись на те, що вони не коментують інформацію щодо контрактів на постачання озброєнь.

Слід зазначити, що Ізраїль, разом зі США, є лідером з виробництва безпілотних літальних апаратів, як розвідувальних, так і ударних.

Як повідомляли ЗМІ, на початку серпня міноборони Ізраїлю заборонило промисловцям країни проводити переговори про укладення нових контрактів на постачання безпілотників до Росії. Ізраїльський уряд пішов на це у зв'язку з агресією Росії по відношенню до України.

Зазначимо також, що Україна за час проведення АТО зуміла налагодити випуск безпілотників вітчизняного виробництва. !zn