Іващенко буде домагатися визнання своєї невинності

14 серпня 13:17

Адвокат Валерія Іващенка, звільненого сьогодні під варти, вважає умовний вирок «частковою перемогою» і має намір зі своїм підзахисним подавати касацію.

 

Адвокат колишнього міністра оборони України Валерія Іващенка Борис Нечипоренко заявив, що захист має намір подавати касацію на рішення Апеляційного суду Києва, оскільки вважає, що Іващенко невинний. Рішення суду про умовний термін захист називає частковою перемогою.

"Сьогодні ми отримали часткову перемогу, оскільки з сьогоднішнього дня Іващенко буде перебувати на волі", - сказав Нечипоренко журналістам у вівторок, після оголошення рішення Апеляційного суду.

За словами адвоката, Іващенко в першу чергу займеться відновленням свого здоров'я.

"Але ми на цьому не зупиняємося та будемо подавати касаційну скаргу, вважаємо, що він невинний", - підкреслив адвокат.

- Суд змінив Іващенку покарання на умовне і звільнив його з-під варти

Коментуючи заяву державного обвинувача про те, що Іващенко отримав умовний термін через часткове визнання провини та заяву про відсутність політичної складової в його справі, Нечипоренко звернув увагу на те, що Іващенко завжди говорив, що не є політичною фігурою і не має ніякого відношення до політики , а свої дії при узгодженні проекту плану санації Феодосійського судномеханічного заводу визнав можливою помилкою.

Рішення Апеляційного суду набуває чинності з моменту його оголошення, тому Іващенко був звільнений у залі суду.



Нагадаємо, Іващенко в листопаді 2009 року, обіймаючи посаду тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України, підписав складений керуючим санацією Феодосійського судномеханічного заводу план санації. Цим документом передбачена реалізація державного майна, зокрема трьох причалів, бомбосховища та будівлі, яке забезпечувало розміщення і зберігання мобілізаційних матеріальних резервів.

12 квітня суд засудив Іващенка до п'яти років позбавлення волі. Майже два з них він вже відсидів. !zn

Читайте також:

Екс-президент Польщі Кваснєвський прибув на суд Іващенка

У Конгресі США розроблено проект резолюції по Україні з вимогою звільнення Тимошенко і Луценка

Іващенко переконаний, що прокурори ще відповідатимуть за його вирок