Ірина Луценко відзвітує про свою роботу в якості представника Президента у ВР і здасть повноваження

17 травня 04:06

Цю процедуру депутат запланувала напередодні інавгурації новообраного президента.

 

Депутат Верховної Ради, представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко оголосила на своїй сторінці в Facebook, що 17 травня вона відзвітує про свою дворічну роботу в якості представника глави держави в найвищому законодавчому органі країни і запросила журналістів на брифінг з цього приводу.

Ірина Луценко напередодні оголосила в кулуарах ВР, що складає свої повноваження і надасть звіт, а також покаже на прикладі Петра Порошенка, як конструктивно працювати з парламентом.

"Завтра публічно відзвітую про свою роботу на посаді представника президента Петра Порошенка у Верховній Раді і озвучу кілька порад новообраному президенту Володимиру Зеленському про те, як налагодити конструктивну роботу з українським парламентом", - написала Луценко, назвавши цифру поданих Президентом законів - 158, 128 з яких було прийнято. Також депутат зазначила, що всі запропоновані Порошенкоь поправки до Конституції, були підтримані парламентом.

Нагадаємо, в 2018 році Ірина Луценко виступила за скасування перешкод у виплаті пенсій людям, які залишилися на окупованих територіях.

Ті, хто залишився на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської області, є громадянами України і мають право на отримання пенсії. Про це під час громадських слухань у комітеті Верховної Ради з питань соціальної політики заявила Ірина Луценко.

При обговоренні з парламентаріями, представниками громадських організацій, центральних і місцевих органів виконавчої влади законопроекту №6692 про право отримання пенсій особами, які вимушено залишили місце проживання, Ірина Луценко заявила, що чинний механізм виплат повинен бути переглянутий.