Ірина Луценко подала позов проти Гриценка

06 лютого 02:20

Дружина генерального прокурора запевняє, що у разі перемоги передасть отриману компенсацію на потреби армії.

 

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка, дружина генерального прокурора Юрія Луценка Ірина подала позов до суду проти колишнього міністра оборони України і кандидата у президенти Анатолія Гриценка з вимогою відшкодувати 2,5 мільйона гривень моральної компенсації; вона вважає, що слова Гриценка щодо генпрокурора - це "образа честі та гідності" сім'ї Луценко, про що і заявила в ефірі телеканалу ZIK.

"2,5 мільйона гривень - це та сума, яку Анатолій Гриценко знайшов, щоб зробити платіж, який приймає Центрвиборчком у кандидатів в президенти. Якщо він знайшов її як майбутній верховний головнокомандувач... то програний ним у суді позов обійдеться йому у той же завдаток", – заявила Луценко.

Луценко заявила, що у разі перемоги в суді отриману компенсацію її сім'я нібито направить на потреби волонтерських організацій і на армію - дружина генпрокурора на всі лади повторює розхожі штампи про те, що українська армія, нібито, втратила боєздатність, коли Гриценко був міністром оборони.

Нагадаємо, конфлікт між кандидатом у президенти Анатолієм Гриценком і генпрокурором Юрієм Луценком почався з того, що під час бесіди з журналістом Дмитром Гордоном Анатолій Гриценко говорив, що не ховав свого сина Олексія Гриценка від служби в зоні АТО у 2014 році, як це зробив "Порошенко, чи Луценко, чи Пашинський, або Турчинов".

Генпрокурора, очевидно, образило це узагальнення і він заявив, що його син Олександр пішов у 2014 році на фронт добровольцем і служив солдатом 2 гармати 1 вогневого взводу 2 батареї 1 гаубичного дивізіону 55 Запорізької бригади. Водночас він не уточнив, що має намір робити у разі, якщо після закінчення визначеного ним терміну Гриценко не вибачиться.

У відповідь Гриценко заявив, що приносить свої вибачення сину генерального прокурора Юрія Луценка Олександру, який воював в АТО, але не має наміру вибачатися перед самим Юрієм Луценком, оскільки вважає його "патологічно брехливим".

"Генпрокурор Луценко вже занадто обурився моїм інтерв'ю Дмитру Гордону. Де я сказав про високих чинів, які ховали своїх синів від мобілізації. Хтось повністю, хтось після декількох місяців в АТО - завчасно повертав додому, або до парламенту, або в "Укроборонпром". Коли інших хлопців мобілізували на рік і більше. Це - правда. І вибачатися, тим більше перед Луценком, патологічно брехливим по життю - нізащо і не буду", - написав він.