Інтелігенція просить Путіна не вводити до Москви війська у день мітингу

21 грудня 08:14

Представники московської інтелігенції звернулися до президента Дмитра Медвєдєва з проханням не вводити до Москви війська і відмовитися від додаткових поліцейських формувань у день мітингу 24 грудня.

 

«Ми просимо вас проявити повагу до мешканців столиці і відмовитися від введення до Москви додаткових поліцейських і армійських формувань у день мітингу 24 грудня. Ви повинні розуміти, що введення військ до Москви ображає городян і саме по собі формує негативне ставлення до дій влади», - йдеться у відкритому листі, текст якого надійшов в «Газету.Ru».

Автори звернення також підкреслюють, що «введення до Москви збройних формувань може призвести до неконтрольованого розвитку подій і навіть обернутися пролитою кров'ю».

Свої підписи під листом залишили актриса Світлана Немоляєва, телеведучі Тетяна Лазарєва і Михайло Шац, а також економіст Іван Старіков і бізнесмен Олександр Гафін.

Всього підписів під листом зараз 15.

Підписанти пояснюють, що вони звертаються до президента, оскільки вони відзначили значну кількість поліції на мітингу 10 грудня на Болотній площі: він «запам'ятався величезною кількістю москвичів, які прийшли мирно висловити свою думку, і неадекватними діями влади, яка заполонила місто озброєними людьми і перетворила московські вулиці й площі на стоянки для армійської техніки».

За тиждень перед мітингом на Болотній площі у блогах широко обговорювалася інформація про посилення режиму у Москві і про введення внутрішніх військ. Окрім того, повідомлялося про водомети і бронеавтомобілі «Каратель», що з'явилися в центрі міста перед акцією.

У день мітингу поліція поводила себе спокійно, а після багатотисячної акції затримано було всього одну людину.

Мітинг 24 грудня на проспекті Сахарова задуманий як продовження громадянської акції на Болотній площі. Свою участь в акції у групі на Facebook підтвердили вже понад 30 тисяч осіб.