Інформація про візит Януковича до Москви 19 грудня - спланована провокація АП?

24 листопада 07:45

Інформацію про візит до Москви на саміт ЄврАзЕС президента Віктора Януковича 19 грудня - у день проведення саміту Україна-ЄС - не підтвердили у жодному відомстві.

 

В українському дипкорпусі зійшлися на думці, що інформація про візит до Москви є «спланованою провокацією». «Я не виключаю, що суто технічно Янукович може вилетіти до Москви увечері 19 грудня, щоб заночувати там і 20 грудня взяти участь у саміті СНД, але не ЄврАзЕС. Нікому б і на думку на спало скасувати таким чином саміт з Євросоюзом», - заявив «Коммерсант-Украина» один із дипломатів.

Тим часом джерела видання в адміністрації президента стверджують, що інформаційна кампанія організована їхнім відомством. Мотиви цього з'ясувати не вдалося, але один зі співрозмовників в АП зазначив, що В.Янукович має намір прокоментувати інформацію про свої міжнародні контакти у четвер, 24 листопада, під часі робочої поїздки до Сум.

В ЄС також вважають, що дане інформаційне вкидання є частиною гри Києва, і не мають наміру на нього реагувати, поділився з виданням один з європейських дипломатів. З аналогічною позицією виступило представництво ЄС в Україні. «У нас немає інформації з Брюсселя про скасування саміту, тому для нас він залишається на порядку денному», - заявив прес-секретар представництва Давид Стулік.