Хосні Мубараку заборонили залишати межі країни

28 лютого 12:19

Прокуратура Єгипту заборонила екс-президента Хосні Мубараку та членам його сім'ї на час слідства залишати межі країни.

 

Про це повідомив представник прокуратури. Окрім цього, до закінчення слідства буде заморожено всі рахунки Мубарака.

Нагадаємо, 11 лютого прихильники опозиції домоглися відсторонення від влади президента Єгипту Хосні Мубарака. Він передав повноваження Вищій раді збройних сил, як
а пообіцяла, що роботу над реформою конституції країни буде завершено найближчим часом. Після відставки Хосні Мубарака з поста президента Єгипту з'ясувалося, що екс-лідер країни є багатшим за засновника корпорації Microsoft Білла Гейтса. Статки найбагатшої людини у США оцінюються у $54 млрд, тоді як капітал Хосні Мубарака виявився на рівні $70 млрд.


Акції протесту в Єгипті почалися 25 січня, у результаті загинуло як мінімум 300 осіб. До одного з провідних єгипетських курортів, Шарм-ель-Шейха, було введено війська для встановлення безпеки.


14 лютого єгипетським урядовим чиновникам заборонили залишати межі країни без письмового дозволу генерального прокурора або військового командування країни. Генпрокурор також розпорядився заморозити всі рахунки міністра внутрішніх справ та членів його сім'ї. Причиною стала інформація, яка з'явилася в пресі, про те, що на особистий рахунок глави МВС одна з будівельних фірм нібито переказала 4 мільйони єгипетських фунтів (487 тисяч євро-ред).

За матеріалами Бі-бі-сі