Холодницький подав заяву до КДКП щодо готовності давати пояснення по суті скарг

17 квiтня 14:33

Керівник САП сьогодні не зміг ознайомитися зі скаргами проти нього, тому завтра він знову має намір відвідати комісію прокурорів.

 

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький подав у Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів (КДКП) заяву щодо готовності давати пояснення по суті скарг проти нього.

"Сьогодні я був у КДКП за власною ініціативою. Подав заяву про бажання давати пояснення по суті скарг після ознайомлення з ними", - сказав Холодницький агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами керівника САП, зі скаргами ознайомиться він не зміг, "так як члена КДКП не було на місці". Він також заявив про намір у середу зранку знову відвідати комісію для ознайомлення з матеріалами.

Раніше в понеділок Холодницький заявив про те, що у вівторок поїде до КДКП з метою ознайомитися зі скаргами і потім вивчити їх протягом максимум трьох днів. Він також пообіцяв надати свої письмові пояснення по суті кожної викладеної скарги.

Тим часом генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що доповідач КДКП вивчає скарги директора НАБУ Артема Ситника та генпрокурора щодо Холодницького. Він також заявив про відсутність підстав для притягнення керівника САП до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 20 березня на зовнішній поверхні акваріума в робочому кабінеті Назара Холодницького виявили приховані засоби прослуховування. Слідчі дії стосовно керівника САП здійснювало НАБУ під процесуальним керівництвом ГПУ.

3 квітня Холодницький прийшов на допит до ГПУ, але від участі у слідчих діях відмовився, вимагаючи змінити підслідність справи, фігурантом якої він є. Голова САП уточнив, що Департамент розслідувань особливо важливих злочинів у сфері економіки зареєстрував кримінальне провадження за ст. 368 (прийняття пропозиції або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу. Холодницький заперечує свою причетність до будь-яких злочинів.

Наступного дня НАБУ оприлюднило фрагменти розсекречених матеріалів негласних слідчих дій стосовно Холодницького. В опублікованих записах йдеться про спроби втручання голови САП у розслідування проваджень, фігурантами яких є депутат Георгій Логвінський, бізнесмен Олег Бахматюк, мер Одеси Геннадій Труханов, екс-голова НАЗК Наталія Корчак і помічник Олега Ляшка Олександр Богачов, який пропонував хабар в. о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун.

Про причини антикорупційного розслідування САП і його проміжні результати читайте у інтерв'ю Юлії Мостової з директором НАБУ Артемом Ситником "Директор НАБУ Артем Ситник: "Ризик збереження Холодницького на посаді перевищує всі інші ризики" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".