Холодницький назвав дату початку судового процесу над Насіровим

01 листопада 12:49

Суд над відстороненим головою Державної фіскальної служби розпочнеться після 9 листопада.

 

Судовий процес щодо колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова почнеться після 9 листопада, повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на брифінгу.

Він також нагадав, що суд обмежив Насірову час для ознайомлення зі справою.

"9 листопада – останній визначений судом день для ознайомлення підозрюваного з матеріалами справи. Після цього він буде вважатися ознайомленим і справа має бути направлена до суду. І буде направлена", – повідомив Холодницький.

Раніше САП повідомляла про те, що дедлайн з ознайомлення зі справою призначено на 6 листопада.

Нагадаємо, що 2 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру в рамках розслідування "газової справи Онищенка" по епізоду про незаконне надання відстрочки по оплаті ренти компаніями-учасниками корупційної оборудки. Його підозрюють у скоєнні дій, які завдали державі збитків на суму два млрд гривень.

7 березня Солом'янський районний суд Києва обрав голові Державної фіскальної служби Роману Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 100 млн гривень застави. Апеляційний суд Києва 13 березня залишив без змін рішення суду першої інстанції. Незабаром дружина Насірова внесла за нього заставу, і ввечері 16 березня він вийшов із СІЗО.

У серпні стало відомо, що суд наклав арешт на все майно Насірова, включаючи наявну в держреєстрі нерухомість.

Згодом суд неодноразово продовжував Насірову запобіжний захід.