Хакери дві доби намагаються втрутитися до виборчої системи України — Аваков

01 квiтня 18:31

За словами очільника МВС, безпека на цьогорічних президентських виборах була безпрецедентною.

 

Міністерство внутрішніх справ зафіксувало спроби кібервтручання в роботу виборчої системи України, передає "Укрінформ". За словами очільника МВС Арсена Авакова, такі спроби здійснювалися як із деяких IP-адрес з Києва, так і з Російської Федерації.

"Ми моніторимо цю ситуацію останні дві доби дуже активно, бачимо спроби з деяких IP-адрес доступитися до нашої центральної виборчої системи - з IP-адрес із Російської Федерації, з IP-адрес, які знаходяться в Києві, й тут спеціалісти ЦВК і наші спеціалісти дуже добре відпрацьовують захист, блокують ці адреси ", - заявив Аваков під час прес-конференції в Києві.

За словами голови МВС, немає підстав вважати, що система буде дискредитована. Аваков додав, що інформаційна виборча система демонструє "адекватну" роботу.

У свою чергу голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук нагадала, що цього року представники кіберполіції стали членами спеціальної робочої групи спільно з представниками ЦВК, Служби безпеки України і Держспецзв'язку, яка стоїть "на сторожі наших інформаційних ресурсів".

Також Аваков заявив про те, що рівень безпеки на цих президентських виборах був безпрецедентним.

"135 тисяч співробітників МВС, всі ці люди прекрасно відпрацювали, і ми дійсно маємо безпрецедентний рівень безпеки, і забезпечення прав на цих виборах. Системних порушень на виборах ми не побачили", - зазначив очільник МВС.

У неділю, 31 березня, відбувся перший тур виборів президента України. Для голосування на 199 територіальних округах в Україні і 1 зарубіжному були відкриті майже 30 тисяч виборчих дільниць, явка на виборах склала 63,48%. На посаду голови держави претендували 39 кандидатів.

Згідно з підрахунками ЦВК 80% протоколів, шоумен Володимир Зеленський набрав 30.41% голосів, а чинний президент Петро Порошенко - 16.03% голосів. При цьому глава партії "Батьківщини" Юлія Тимошенко набрала 13.24% голосів.

Другий тур президентських виборів відбудеться 21 квітня. Слідкуйте за перебігом президентських виборів в Україні разом із DT.UA.