Губернатор Хмельницької області оголосив про свою відставку

17 травня 02:46

Водночас, Корнійчук не має наміру залишати політичне життя.

 

Голова Хмельницької обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук оголосив, що залишає займану посаду. Про причини такого рішення чиновник нічого не повідомив, лише зазначивши, що з політичного життя він не йде. Про це стало відомо з його повідомлення у Facebook.

"Я йду з посади голови Хмельницької обласної державної адміністрації. Ці два роки були дуже важливими в моєму житті", - зазначив Корнійчук.

Чиновник підбив короткі підсумки своєї діяльності на посаді губернатора. За його словами, за два роки область стала політично стабільною, а згідно з результатами моніторингу Міністерства регіонального розвитку за 2017 рік Хмельниччина посіла 9 місце в Україні.

Нагадаємо, що призначення Олександра Корнійчука на посаду голови Хмельницької облдержадміністрації супроводжувалося скандалом. Члени обласної Ради Майдану були невдоволені, що обрання нового голови відбулося без консультацій із громадськістю, кулуарно, а самого Корнійчука називали "сірим кардиналом Пруса" - колишнього голови ОДА, чиє перебування на посаді супроводжувалося постіними скандалами.

Указ про призначення Олександра Корнійчука головою Хмельницької ОДА був підписаний 28 квітня 2016 року. Посада залишалася вакантною з 19 грудня 2015 року, коли президент звільнив Михайла Загородногос посади голови Хмельницької облдержадміністрації.