Гройсман зробив зустрічну пропозицію Путіну щодо кримського флоту

12 сiчня 17:14

Прем'єр заявив про однозначну позицію щодо питання.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи заяву президента РФ Володимира Путіна про можливе повернення Україні військової техніки, що залишилася в окупованому Криму, запропонував разом із флотом повернути Україні і сам півострів.

"Зустрічна пропозиція президенту РФ – пропоную разом із флотом повернути Крим. Готові прийняти найближчим часом", - сказав Гройсман на брифінгу на КПВВ "Гнутово" в Донецькій області в п'ятницю.

Нагадаємо, 11 січня президент Росії Володимир Путін висловив готовність передати Україні "кілька десятків військових кораблів і літаків" з окупованого Криму. За словами Путіна, українська техніка "перебуває в жалюгідному стані", а боєприпаси не підлягають транспортуванню.

Командувач ВМС ЗСУ віце-адмірал Ігор Воронченко заявив, що питання про переміщення військової техніки з Криму на материкову частину України має вирішувати вище військово-політичне керівництво країни. Він також спростував заяву Путіна, що українська техніка в Криму перебувала в незадовільному стані.