Гройсман заявив про відсутність президентських амбіцій

16 липня 20:38

Прем'єр-міністру його посаду подобається більше, ніж робота спікера.

 

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не бачить себе на посаді президента і не збирається балотуватися на цю посаду на найближчих виборах.

"Я відчуваю свою ефективність саме у виконавчій гілці влади, тому таких планів у мене немає", – сказав голова уряду в ефірі телеканалу "112. Україна" увечері в неділю, 16 липня.

Він також повідомив, що його нинішня посада подобається більше, ніж робота в якості міського голови або голови Верховної Ради.

"Я працював мером міста. Вважав, що це потрібна робота. Я працював спікером - це складна, нервова робота. Це 423 особистості в парламенті, які потрібно розуміти. З часом я розумів характер кожного депутата. Робота прем'єра мені ближче, я звик робити більш практичні речі", – зазначив Гройсман.

Характеризуючи роботу уряду, прем'єр запевнив, що всі рішення в Кабінеті міністрів приймаються одноголосно.

"Кожен міністр є абсолютно різним - і професійна підготовка, та характер. Головне - щоб уряд став командою, яка може приймати рішення. Ми всі приймаємо рішення одноголосно. Я намагаюся допомагати, щоб дати поле для самореалізації міністра", – підкреслив Гройсман.

Нагадаємо, що за даними опитування Соціологічної групою "Рейтинг", найвищі президентські рейтинги мають Юлія Тимошенко (15,2%) і Петро Порошенко (11,6%). Серед тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився з уподобаннями, 8,5% проголосують за Олега Ляшка, 8,5% - за Юрія Бойка, 7,8% - за Вадима Рабиновича, 7,2% -за Анатолія Гриценка, 6,6% - за Андрія Садового - 6,6%, 3,9% - за Олега Тягнибока, 3,8% - за Святослава Вакарчука, 2,5% - за Дмитра Яроша - 2,5%, 2,4% - за Володимира Гройсмана. Рейтинг інших кандидатів менше 2%.