Гройсман запропонував підняти зарплати депутатам

27 вересня 11:08

Спікер парламенту думає, що громадяни України з розумінням поставляться до того, що депутати "будуть отримувати гідну заробітну плату".

 

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман запропонував підвищити заробітну плату народних депутатів, яка зараз складає 5 тис. грн.

В інтерв'ю ТРК "Україна" він зазначив, що все те, що недоплачено чиновнику, потім "виливається в мільйонні, а може бути, і мільярдні втрати від благополуччя нашої країни".

"Це правда. Просто хтось це визнає, а хтось ні. Це все робиться корупційним шляхом. Тому потрібно все перевернути з голови на ноги і тоді країна буде нормально розвиватися", - додав він.

Гройсман висловив думку, що українські громадяни з розумінням поставляться до того, що "депутати Верховної Ради будуть отримувати гідну заробітну плату".

Раніше в інтерв'ю ZN.UA глава Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко зазначив, що зміна системи держслужби без підвищення зарплати неможлива. "Її треба підвищувати, істотно", - заявив він. Чиновник розповів, що за законом єдиним джерелом оплати праці держслужбовців може бути державний бюджет. "Все інше - від лукавого. Тому, щоб уникнути корупції, та нерівного виборчого підходу, у державному бюджеті має бути створений спеціальний фонд. Він може наповнюватися з різних джерел. І розподілятися між чиновниками згідно із державними, а ні в якому разі ні особистими критеріями", - додав він.