Гройсман вважає, що проблема корупції перебільшена і використовується ворогами України

12 сiчня 13:21

"Багато наших ворогів зацікавлені в дестабілізації України, і вони завжди висувають проблему корупції у нашій країні", - заявив прем'єр.

 

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про те, що проблема корупції в Україні перебільшена і використовується ворогами для дестабілізації держави. Про це він сказав в інтерв'ю грузинському Forbes.

"Я вважаю, що багато наших ворогів зацікавлені в дестабілізації України, і вони завжди висувають проблему корупції у нашій країні. Вони постійно повторюють, що корупція широко поширена. І вони роблять це всюди, в тому числі за кордоном. Час від часу я стикаюся з цією проблемою, і я вважаю, що вона перебільшена", – сказав Гройсман.

На його думку, ця проблема висвітлюється у найбільш негативному світлі, "щоб Україна, разом з її населенням у 40 мільйонів осіб виглядали погано".

Крім того, за словами глави Кабміну, в значній кількості сфер корупція вже переможена: "Я не буду заперечувати, що існують певні сфери, в яких процвітає корупція. Однак список таких сфер явно скорочується".

До вагомих здобутків у боротьбі з корупцією прем'єр зарахував введення в експлуатацію системи онлайн-закупівель Prozorro, децентралізацію бюджету, зрівняння державної та комерційної ставки на газ, придбання ліків за допомогою міжнародних організацій, електронні податкові декларації.

"Де ще у нас є корупція? Очевидно, що в правоохоронних органах, судах, ліцензіях та агентствах видачі дозволів, а також у державних установах, що надають різні послуги, як і раніше існує корупція", - зазначив глава уряду.

Він також додав, що на даний момент надзвичайно важливо забезпечити успішну приватизацію.

"У рамках проведених реформ минулої осені ми прийняли необхідне законодавство про приватизацію. Це означає, що буде якась прозора система", - сказав Гройсман.

Як свідчать дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова, абсолютна більшість українців (80%) вважають боротьбу з корупцією в країні неуспішною. За даними дослідження, 46% респондентів вважають боротьбу повністю провальною. Своєю чергою успішність у боротьбі з корупцією бачать 15%, причому лише 2,5% оцінюють цю боротьбу як цілком успішну.