Гройсман пообіцяв знайти гроші на парад, і на премії військовим

14 липня 23:10

Рішення про проведення параду приймає президент і оформляє його своїм указом.

 

У державному бюджеті є гроші і для проведення військового параду в День Незалежності України, і для виплат премій військовослужбовцям, повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Я підтримую пропозицію підвищити винагороду військовим до Дня Незалежності. І одночасно я запропоную варіант фінансування параду", - заявив глава уряду в ефірі телеканалу "Україна" увечері в неділю, 14 липня.

Гройсман висловив упевненість, що парад важливий як для військовослужбовців, так і цивільних осіб, А також нагадав, що остаточне рішення має прийняти президент.

"Глава держави буде приймати рішення. Це буде парад гордості наших військових. Десятки і сотні тисяч людей подякують їх за звитягу", - підсумував прем'єр.

Нагадаємо, 9 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що традиційний парад ЗСУ на День незалежності України цього року буде скасовано, а виділені на нього 300 мільйонів гривень планується перерахувати на премії українським військовим.

П'ятий президент України Петро Порошенко констатував, що рішення про проведення або непроведення військового параду залежить від пріоритетів чинного глави держави. Порошенко нагадав, що військовослужбовці регулярно отримували премії до Дня Незалежності, а також поставив під сумнів озвучену Зеленським вартість параду.

У свою чергу, учасники бойових дій висловили готовність провести власний парад на Хрещатику без участі президента Зеленського.

Торішній військовий парад у Києві з нагоди 27-річчя Незалежності України став наймасштабнішим за останні роки. У ньому взяли участь 4,5 тисячі українських військовослужбовців, 250 одиниць військової техніки, у тому числі нові зразки. У параді вперше за останні роки брала участь армійська авіація.

Також у параді взяли участь 18 іноземних делегацій з різних країн світу, у тому числі парадні розрахунки підрозділів з Британії, США, Канади, Литви, Естонії, Польщі, Румунії, Молдови, знаменні групи з Грузії, Латвії, Данії, Польщі і прапороносна група багатонаціональної бригади "ЛитПолУкрбриг".