Гройсман назвав умови, за яких готовий очолити Кабмін після виборів

02 липня 11:56

При цьому він готовий претендувати на посаду прем'єр-міністра.

 

Прем'єр-міністр України, лідер партії "Українська стратегія" Володимир Гройсман заявляє, що буде претендувати на посаду прем'єр-міністра у разі проходження його партії в новий склад Верховної Ради.

"У нас сьогодні є результати, але для мене це є недостатнім, я хотів би зробити більше. Тому і в парламенті, і, можливо, в майбутньому в уряді, я буду претендувати на посаду прем'єр-міністра, коли наша сила отримає мандат довіри від людей і ми увійдемо в парламент, ми будемо думати, в яких конфігураціях можемо працювати далі. Мої пріоритети залишаються незмінними", - сказав Гройсман журналістам у вівторок під час робочого візиту в Полтавську область.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про свою відставку20 травня після того, як Володимир Зеленський під час інавгураційної промови заявив про розпуск Верховної Ради і закликав уряд піти у відставку. Пізніше прем'єр повідомив про готовність продовжувати роботу на своїй посаді і після відставки, поки коаліція не затвердить склад нового Кабміну.

30 травня Верховна Рада не підтримала відставку Гройсмана.

Гройсман активно готується до парламентської кампанії. 7 червня він презентував виборчий список своєї партії "Українська стратегія", до якого увійшли міністр освіти і науки Лілія Гриневич, міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джаппарова, міністр культури Євген Нищук, а також депутати від "Народного фронту" Андрій Тетерук і Віктор Єленський. Однак згідно з соціологічними иследованиям, го партія набирає близько 2% підтримки на виборах 21 липня.