Гройсман дорікнув Порошенку у брудних політтехнологіях

17 липня 11:51

Зокрема експрезидент фінансує контр рекламу не з виборчого фонду.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман звинуватив колишнього президента Петра Порошенка в нечесній передвиборчій боротьбі напередодні парламентських виборів та махінаціях навколо використання коштів передвиборчого фонду. Про це він аявив на засіданні уряду 17 липня.

"В останні тижні запущена така цілеспрямована брудна політ технологічна гра, яка заполонила ЗМІ та соцмережі. Мовляв люди, ви не голосуйте за демократичні партії, бо вони непрохідні, а голосуйте тільки за одну партію Петра Порошенка. В чому полягає маніпуляція? Є різні соціологічні опитування, вони по-різному визначають,хто проходить у парламент. Врешті це вирішувати не окремим політичним діячам, а людям, які мають вільно прийти та проголосувати за кого вони хочуть", - заявив Гройсман.

Він зазначив, що зібрав інформацію про десятки акантів в інтернеті, які фінансуються з різних джерел, тобто з-поза виборчих фондів, що є порушенням законодавства

"Хочу звернутись до поліції та передати їй цю інформацію, один раз ви не дали сфальсифікувати вибори… Сьогодні дискредитуються абсолютно всі демократичні сили, тому я розраховую що правоохоронні органи дадуть цьому оцінку", - додав Гройсман.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що хоча МВС знаходиться поза політичним процесом, а особисто Володимир Гройсман також балотується до парламенту, матеріали візьмуть до уваги, адже озвучені ним факти махінацій дійсно мають місце.

Напередодні кіберполіція повідомила про викриття дій з дискредитації партії Святослава Вакарчука "Голос". Депутат однієї з сільрад Львівської області розсилав результати соціологічного опитування із закликом не голосувати за "Голос" та приходити на зустріч із Порошенком.