Гриценко: Якби не закон про вибори, у влади було б 10-15% мандатів

25 листопада 07:37

Якби закон про вибори не змінили, влада президента України Віктора Януковича завершилася б через рік. Про це заявив лідер партії «Громадянська позиція», народний депутат від НУНС Анатолій Гриценко.

 

А.Гриценко заявив, що новий закон про вибори - це перемога влади. "Цей закон написаний Януковичем, для Януковича і без опозиції. Цей закон написаний проти опозиції, проти поновлення Верховної Ради", - заявив А.Гриценко.

На думку політика, слова лідера «Фронту змін» Арсенія Яценюка про новий виборчий закон як про перемогу опозиції, можна охарактеризувати виразом: "Ми зазнали чергової перемоги".

А.Гриценко впевнений, що якби виборче законодавство не було змінено, то за нинішньої тенденції стрімкого падіння рейтингу влади опозиція отримала б переважну більшість голосів у наступному парламенті.

"Можна сперечатися, скільки мандатів отримала б влада: 10%, 15%. Але нехай навіть 30%, тоді 70% було б в опозиції. Опозиція могла б долати будь-яке вето президента, не приймати лобістські закони. На цьому влада Януковича була б завершена . Ось що ми втратили завдяки голосуванню «Фронту змін», «Батьківщини», ПРП та інших", - пояснив А.Гриценко.

Він також нагадав, що напередодні голосування Комітет опору диктатурі прийняв рішення - не голосувати за цей закон і навіть залишити сесійну залу.

"У день голосування я розмовляв з Кожем'якіним, раніше - з Турчиновим. Вони запевняли, що за жодних умов не голосуватимуть за цей закон. Я б зрозумів такий "поклик душі", якщо б були вирішені ключові питання для людей. Хоча б для двох людей - Тимошенко і Луценка, які незаконно залишаються за ґратами ", - сказав А.Гриценко.

А.Гриценко закликав провести чітку лінію між владою і опозицією. "Це не лінія ворожості, бо ворогів вбивають. Це лінія відповідальності", - зазначив він.

"Я вважаю, настав час зривати маски. Досить гратися. Тому що під маскою вовка від опозиції йдуть зайчики, кролі, вівці, а по суті своїй - тушканчики. Тушканчики, які потім "тушками" зміцнять владу Януковича", - заявив лідер «Громадянської позиції».

Нагадаємо, у вівторок, 22 листопада, одноголосним рішенням ради партії «Громадянська позиція» вийшла зі складу Комітету опору диктатурі.