Гриценко вимагає від Генпрокуратури та СБУ перевірити діяльність Волги

10 лютого 13:12

Голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко звернувся до Генеральної прокуратури і Служби безпеки України з вимогою розслідувати діяльність керівництва Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України.

 

Відповідні листи були направлені на ім’я Віктора Пшонки та Валерія Хорошковського.

Гриценко звертає увагу на матеріали журналістського розслідування, що опубліковані на сайті «Обозреватель», де йдеться про корупційні дії керівництва Держфінпослуг, зокрема – її голови Василя Волги.

Гриценко вимагає провести перевірку цих фактів і, в разі їх підтвердження, вжити заходів щодо притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо що Генпрокуратура затримала члена Держфінпослуг Віктора Адамовича за підозрою у хабарі на 2 мільйони гривень. Сам Волга вважає це провокацією. В то й же час він визнав, що Адамович не міг самостійно прийняти те рішення, за яке він нібито мав отримати хабара.

У журналістському розслідуванні на сайті «Обозреватель» стверджується, що Волга міг знати про діяльність Адамовича. Окрім того журналісти стверджують, що Волга особисто заробив 24 мільйони гривень на друці бланків полисів ОСАГО.

За матеріалами сайту Анатолія Гриценка