Гриценко жорстко розкритикував агітстратегію Порошенка перед другим туром виборів

09 квiтня 12:59

Він охарактеризував борди Порошенка як ганебні та руйнівні.

 

Лідер партії "Громадянська позиція" та екс-кандидат в президенти Анатолій Гриценко жорстко розкритикував політичну рекламу чинного президента Петра Порошенка напередодні другого туру виборів, у якому той змагатиметься із коміком Володимиром Зеленським. Зокрема на агітаційних бордах Порошенка йому протиставляється не Зеленський, а Путін.

Гриценко заявив, що така манера Порошенка лише розколює країну навпіл, а сама реклама є образливою.

"Це небезпечно, для країни! Такою рекламою і газетами, які вже роздають штаби Порошенка - країну свідомо розколюють навпіл. У 2004му це робили російські технологи в штабі Януковича. Зараз це робить діючий гарант - гарант цілісності та єдності України?! Також це пряма й безпідставна образа і зневага на адресу 85% людей, які в першому турі віддали голоси за інших кандидатів. Це образа і зневага на адресу й тих 1306450 людей, які проголосували за мене", - написав політик в Facebook.

При цьому він додав, що навіть "ця, ганебна й руйнівна для країни реклама" не допоможе Порошенку перемогти в другому турі виборів.

Як повідомлялося, 7 квітня Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати першого туру виборів президента України та призначила другий тур виборів голови держави на 21 квітня.

Жоден з кандидатів не зміг отримати підтримку абсолютної більшості виборців. Шоумен Володимир Зеленський отримав 30,24% голосів (понад 5,7 млн виборців), чинний голова держави Петро Порошенко - 15,95% (понад 3 млн).

31 березня, відбувся перший тур виборів президента України. Для голосування на 199 територіальних округах в Україні і одному закордонному були відкриті майже 30 тисяч виборчих дільниць. Явка виборців склала 63,48%, у виборах взяли участь понад 18,5 мільйонів українців. На посаду голови держави претендували 39 кандидатів.

Докладніше про ставлення західних партнерів до виборів та кандидатів у президенти читайте в статті Тетяни Силіної "Аналіз кандидатів - версія Заходу" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".