Гриценко вимагає в "112. Україна" спростувати недостовірну інформацію

09 листопада 00:52

В ефірі телеканалу говорили про кримінальні справи проти Гриценка, існування яких не підтвердили в Генпрокуроратурі.

 

Адвокат лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка передала керівництву телеканалу "112. Україна" заяву з вимогою спростувати недостовірну інформацію, що була озвучена в ефірі каналу.

У сюжеті, який вийшов в ефірі кілька днів тому, було сказано, що Гриценко, будучи міністром оборони, нібито здійснював відчуження військового майна, й у зв'язку з цим правоохоронні органи ведуть розслідування.

"Відчуження майна здійснюється через уповноважені Кабінетом міністрів україни підприємства та організації. Рішення про відчуження приймає Кабінет міністрів за поданням міністра оборони. Кошти від реалізації майна зараховуються до державного бюджету. Тобто, міністр оборони не має повноважень на прийняття рішення про відчуження військового майна", - йдеться в заяві, фотокопію якої Гриценко оприлюднив на своїй сторінці у Facebook ввечері в четвер, 8 листопада.

Адвокат політика наполягає на врегулюванні питання в досудовому порядку: спростувати недостовірну інформацію та надати лідеру "Громадянської поліції" можливість відповісти на претензії, що пролунали в ефірі каналу

У вересні Генпрокуратура повідомила про відсутність фактів кримінальних правопорушень в діяльності екс-міністра оборони Анатолія Гриценка, а також кримінальних справ щодо нього.

Раніше повідомлялося, що на Банковій розробляють план дискредитації кандидатури Анатолія Гриценка на майбутніх президентських виборах. Зокрема, заплановано відкриття кримінального провадження щодо Гриценка з повідомленням підозри у вчиненні корисливих посадових зловживань на посаді міністра оборони в 2005-2007 роках.