Гриценко закликав "Самопоміч" до об'єднання перед виборами

12 вересня 20:36

Політик вказав на ідеологічну та ціннісну близькість між партіями "Громадянська позиція" і "Самопоміч".

 

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко публічно звернувся до керівництва партії "Самопоміч" із закликом об'єднатися перед майбутніми президентськими і парламентськими виборами. Політик пояснив, що обидві партії стоять на близьких ідеологічних і ціннісних платформах, і об'єднання дозволить обом партіям посилити свої позиції.

"Я звертаюся до Андрія Івановича Садового та партії "Самопоміч". Шановні друзі, ми з вами маємо спільні цінності, спільний біль за країну, спільне бачення шляхів подальшого розвитку України", - написав Гриценко на своїй сторінці в Facebook ввечері в середу, 12 вересня.

Перед цим в ефірі телеканалу NewsOne лідер "Громадянської позиції" повідомив про свої симпатії до "Самопомочі" і назвав її "правильної партією". Гриценко висловив упевненість, що обидві політичні сили "приречені на те, щоб об'єднатися"

"Це єдиний правильний крок", - підкреслив політик.

Гриценко нагадав, що "Громадянська позиція" доручила йому почати переговори про об'єднання з ідеологічно близькими політсилами.

"Я отримав мандат на проведення переговорів про об'єднання з "Самопоміччю" ще 16 місяців тому, на формування команди... Тому я запрошую абсолютно щиро... Ми відкриті для того, щоб стати на одну платформу", - підсумував політик.

Раніше Анатолій Гриценко заявляв, що не виключає об'єднання зі Святославом Вакарчуком на президентських виборах 2019 року.

У травні партії "Громадянська позиція", яку очолює Гриценко, і "Народний контроль" Дмитра Добродомова створили політичну платформу "Народна довіра", що є відкритою і для інших представників демократичної опозиції. Платформа має узгодити єдиного кандидата у президенти, а також призначення на ключові державні посади в разі перемоги на виборах.

Як повідомлялося, більше третини виборців уже визначилися зі своїм кандидатом на пост президента України. Трійку лідерів рейтингу від Фонду "Демократичні ініціативи" очолили Юлія Тимошенко, Анатолій Гриценко та Петро Порошенко. Чергові вибори президента України повинні відбутися у березні 2019 року.