Гриценко виграв у Верховному Суді позов проти ЦВК

23 лютого 23:03

Суд визнав дії ЦВК протиправними і незаконними.

 

Кандидат у президенти України Анатолій Гриценко виграв у Верховному Суді позов проти ЦВК за відмову у наданні доступу до віддаленого реєстру виборців. Про це політик повідомив на своїй сторінці в Facebook у суботу ввечері.

За словами Анатолія Гриценка, суд визнав дії ЦВК протиправними і незаконними.

"Суд змусив ЦВК зібратися на засідання і розглянути мою заяву про надання доступу до Реєстру виборців. Оскільки голова ЦВК цього не зробила як має, то тепер (після визнання її дій протиправними) наступним кроком - я звертаюся до прокуратури з вимогою притягнути голову ЦВК до кримінальної відповідальності!", - повідомив Гриценко.

Нагадаємо, Анатолій Гриценко подав судовий позов до ЦВК через обмеження його доступу до реєстру виборців 31 січня. Політик наполягав на визнанні незаконними дій ЦВК, яка дозволила йому працювати з базою даних виключно в приміщенні Комісії з використанням її обладнання. У позові він просив надати йому копію бази даних з можливістю віддаленого доступу до неї зі свого обладнання. Гриценко констатував, що одна людина фізично не зможе перевірити реєстр на наявність "мертвих душ".

4 лютого Окружний адмінсуд Києва відхилив позов Гриценка.

Раніше заступник начальника Центрального виборчого штабу Анатолія Гриценка з юридичних питань Микола Катеринчук повідомив, що в списки виборців з часу минулих виборів, а саме виборів до місцевих рад 2015 року, не вносились корективи, зокрема з реєстру не були вилучені близько 4% "мертвих душ".