Гриценко спростував чутки про те, що партію "Громадянська позиція" фінансує Льовочкін

23 липня 16:58

Чутки про те, що партію Гриценка фінансує Льовочкін, поширює "одна з кандидатів" (очевидно, Тимошенко).

 

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко спростував чутки про те, що його партію фінансує колишній глава адміністрації Віктора Януковича Сергій Льовочкін.

"Ви задали пряме запитання, і я даю пряму відповідь. Чи фінансує Сергій Льовочкін нашу партію? Ні, не фінансує ", - сказав він Гриценко в інтерв'ю виданню "Цензор.Нет", додавши, що "і інші прізвища, які називаються – не фінансують".

При цьому політик повідомив, що чутки про це поширює "одна з кандидатів у президенти, яка "на закритій зустрічі з представниками неурядових організацій прямо сказала: "Та всі ж знають, що понад 10 років Льовочкін фінансує "Громадянську позицію".

Гриценко також розповів, що у нього немає ні перед ким зобов'язань, які б суперечили передвиборчій програмі.

"Ще питання: чи з'являться такі зобов'язання, які зроблять мене іншим? Ні, не з'являться! Відповідаю всім, у тому числі потенційним спонсорам, які зараз все частіше на мене виходять. Не з'являться! Я доросла людина і свої цінності не міняю. Готовий пройти цей складний, напружений і небезпечний шлях – але не будь-якою ціною, аби тільки сісти в президентське крісло. Тому ніяких обмежуючих зобов'язань не буде", - додав він.

Як свідчать дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова, якби президентські вибори в Україні проходили в травні 2018 року, то в першому турі найбільше голосів отримали б лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко і лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко. За Тимошенко готові віддати свої голоси 13,3% від тих, хто збирається взяти участь у виборах, за Гриценка – 9,4%.